fbpx

Близо 20 млн. лв. са получили медиците от „първа линия“

От месец март до сега общо 19 532 822,99 лв. са изплатени на служители в болниците, регионалните здравни инспекции, центровете за спешна помощ, Националния център по заразни и паразитни болести и лаборатории, които са били пряко ангажирани в борбата с коронавируса. Това съобщи Министерството на здравеопазването.

Средствата са по проекта „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”г.

От изследваните през последното денонощие 2054 проби 89 са с положителен резултат, сочат данните в Националната информационна система.

3542 са общо доказаните случаи на новия коронавирус у нас. Активни към момента са 1478 случая. 1880 са излекуваните лица, 63 от тях са регистрирани за последните 24 часа.

В болници се намират 276 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. 12 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

С доказан COVID-19 в България са регистрирани 329 лица-медицински служители. През изминалото денонощие са установени три нови случая на медицински сестри.

До момента у нас са починали 184 лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Три са смъртните случая за последното денонощие.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"