fbpx

Може да се разпънат полеви болници, но няма медици

Здравният министър проф. Костадин Ангелов не излючи възможността за създаване на полеви болници. За да работят обаче трябва да се намерят лекари, сестри и санитари, които в момента не са достатъчни.

„Трудно е да се прогнозира как ще се развие пандемията у нас, тъй като около болестта все още има неизвестни. Заразените и болните се увеличават, натискът върху болниците става много голям и на отделни места те се затрудняват да осигурят помощ на всички желаещи“, каза пред Нова ТВ министърът.

Ако не се вземат навреме мерки, можем да стигнем чешката заболяемост – по 5000-6000 души на ден, подчерта в сутрешния блок на БТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него при цифрите, които достигаме, очевидно се налага мерките да важат за цялата страна, както е в цяла Европа.

Много е възможно срокът на онлайн обучението да бъде удължен, ако не пречупим кривата на заболяването и тя не тръгне надолу. Ако се налага, и по-малките ученици ще преминат към онлайн обучение. Възможно е допълнително затягане на мерките, без да се стига до пълно затваряне, коментира доц. Ангел Кунчев. То допълни, че ако нещата вървят така, извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена,

2569 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през последното денонощие. 11 226 PCR теста са направени за изминалите 24 часа. Това показват данните в Националната информационна система.

1161 са починалите, при които е бил констатиран новият коронавирус. 25 са новите случаи от последните 24 часа.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"