fbpx

Министър Нено Димов подаде оставка от ареста, Борисов я прие

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, които от вчера е ареста, подава оставка. Той е взел това решение, независимо дали ще има обвинение срещу него.

Премиерът Борисов е приел оставката, съобщиха около обяд от правителствената пресслужба.

От снощи Димов е в Трето РПУ в София след акция на прокуратурата в ековедомството.

Причина за спецакцията е водната криза в Перник. Проверяват се и документи, свързани с лицензи на фирми, които имат право да внасят боклук в България.

Димов е от квотата на ВМРО в правителството. Тази сутрин премиерът Борисов е разговарял с водача на войводите Красимир Каракачанов, който нарече ареста „показно убийство“.

Скоро ще стане ясно дали Димов ще бъде пуснат под гаранция или ще остане за постоянно в килия.

 „Безспорно действията на прокуратурата са закъснели, ситуацията е като след дъжд – качулка, само че няма дъжд“, коментира бившият регионален министър Костадин Паскалев в предаването „Тази сутрин“. Според него министър Нено Димов е пряко отговорен за водната криза в Перник.

По закон той трябва да получава всеки ден информация за състоянието на язовирите и водата в тях.

„В момента, в който е станало ясно, че има проблем с язовира, е трябвало да се съберат министрите на икономиката, енергетиката, земеделието и храните, както и на МРРБ. Министърът на МОСВ трябва да получава цялата информация за състоянието на язовирите. За съжаление, в държавата има все още т.нар. „калинки“, каза бившият министър.

„В последно време има усещането, че страната ни няма нужда от правителство, а от главен прокурор“, обобщи Паскалев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"