fbpx

Пламен Бобоков е арестуван, въпреки платената гаранция от 1 млн. лв.

В 9.40 часа тази сутрин е арестуван бизнесменът Пламен Бобоков. Това става ясно от съобщение на холдинг „Монбат“, чийто собственик е Бобоков. В съобщението се посочва, че конституционните му права са грубо погазени.

Арестът е разпореден от наблюдаващия прокурор по делото за необработените отпадъци Генка Бързашка, въпреки платената в срок гаранция от 1 000 000 лв., за което вчера са представени на прокуратурата платежните нареждания.

„Ужасени сме от случващото се в държавата! Беззаконията у нас не може повече да продължават! Европа и светът трябва да се намесят!“ – това е казал Пламен Бобоков публично при задържането му, цитиран в съобщението.

През БНР говорителят на Специализираната прокуратурата Кирил Пейчинов е потърдил информацията за задържането.

Бобоков е сред обвиняемите за аферата с опасния боклук, но прокуратурата му беше определила парична гаранция от 1 милион лева.

За ареста е съобщила и пиарката му Ани Александрова. „Арестували са го, той успя да ми се обади и това беше последната ни връзка с него“, заявява Александрова, която не знае дали е задържан в русенския арест.

От 28 май пред къщата на Пламен Бобоков в Русе има постоянен полицейски пост. Братът на Пламен Бобоков – Атанас, също е в ареста от началото на юни.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов, заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"