fbpx

Инвестиция в луксозен имот осигурява резидентска виза за ОАЕ

Инвестиция за най-малко 1 милион дирхама (275 хил. щатски долара) дава възможност за получаване на резидентска виза в ОАЕ.

Това означава, че собственост на такава сума осигуряват разрешение за пребиваване, което може да бъде разширено и за членовете на семейството. Най-добрият вариант за хора, разполагащи с подобни активи, е инвестиции в недвижими имоти от висок клас.

България няма споразумение за реадмисия с Обединените арабски емирства, но практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения, пише 24 часа.

Местното законодателство негласно защитава хората, вложили средства в страната.

Пред Bulgaria ON AIR адвокат Димитър Марковски заяви, че няма действащ договор за правна помощ и сътрудничество с ОАЕ емирства. По тази причина екстрадирането на Божков зависи единствено и само от договорка между България и Обединените арабски емирства.

Всичко това означава, че очакваната екстрадиция на Васил Божков и двамата негови съдружници може да бъде забавена или дори отказана, независимо от намерението на прокуратурата да я поиска официално.

На 31 януари вечерта главният прокурор Иван Гешев съобщи, че издирваният хазартен бос Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства. Гешев увери, че ще направи всичко възможно да прибере българския олигарх и той да бъде изправен пред българския съд.

Шефът на „Нове холдинг“ е обвинен, че стои начело на престъпна група, която е ощетила държавата с 559 млн. лв.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"