fbpx

Първият Google сертифициран учител е в София

Ади Конедарева от II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” е първият Google сертифициран учител.

Сертифицираните от информационния гигант за трейнъри подпомагат други учители в усвояването на работата с инструментите в дигитална облачна среда като им дават възможност да правят своите уроци по-ефективни, да получават по-добри резултати и да развият своите лидерски умения.

За да запазят статута си, учителите трябва да водят поне по 12 обучения на година и да споделят идеи и ресурси с общността на Google трейнърите.

Преди две седмици II Английска езикова гимназия беше обявена за първото в столицата и второто в Централна и Източна Европа Google референтно училище.

Гимназията е едно от 16-те столични училища, които са включени в пилотната програма за „Училище в облака“, която общината финансира и реализира заедно РУО – София и „Център за творческо обучение“.

„Училище в облака“ развива използването на дигитални технологии в образованието. Това е и първата общинска програма за внедряване на модела „Едно към едно“ в общински училища. Целта е да се развие успешно и да бъде приложен в повече училища, което да бъде път към тяхната дигитална трансформация.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"