fbpx

Google и Deutsche Bank с договор за партньорство в облака

Google и Deutsche Bank, най-голямата финансова институция в Германия, се договориха за дългосрочно стратегическо партньорство в облака. Това се казва в съвместно изявление, публикувано във вторник на уебсайта на банката.

„Повече от 150 години Deutsche Bank е пионер в индустрията с богат опит в иновациите в сектора на финансовите услуги“, заяви изпълнителният директор на Google Сундар Пичай.

„Много сме доволни от стратегическото ни партньорство и способността на Google Cloud да бъде полезен за Deutsche Bank и нейните клиенти, тъй като те развиват своя бизнес и оформят бъдещето на индустрията за финансови услуги“, добави той.

Това партньорство, както е посочено в изявлението, не само ще предостави на банката усъвършенствани облачни услуги, но и ще даде възможност на Google да внедри съвременни технологии за създаване на финансови продукти от ново поколение.

Банката ще получи също така възможност да използва изкуствен интелект и машинно обучение, което ще подобри точността на прогнозирането на риска и степента на сигурност на клиентските акаунти. И двете страни се съгласяват да спазват правилата за поверителност и защита на данните.

Партньорството с Google Cloud ще бъде важен стимул за стратегическата ни трансформация“, заяви Кристиан Зевинг, изпълнителен директор на Deutsche Bank. „Това демонстрира решимостта ни да инвестираме в технологии, тъй като нашето бъдеще е тясно свързано с успешната дигитализация“, казва той.

Deutsche Bank има офиси в повече от 70 страни. Тя е една от най-големите търговски банки в Европа. Активите ѝ са 1,59 трлн. евро.

Google е публична корпорация, която развива онлайн услуги, част от Alphabet Holding със седалище в Mountain View (САЩ, Калифорния).




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"