fbpx

Лиляна Павлова и Волен Сидеров вече не са депутати

волен сидеров

Лиляна Павлова и Волен Сидеров напускат българския парламент, след като на заседание на Народното събрание бяха прекратени пълномощията им.

Министерският съвет номинира Павлова за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Лидерът на „Атака“ пък си подаде оставка преди първия тур на местните избори, където се впусна в надпреварата за кмет на София. Той обаче успя да събере едва 1,44% от гласовете на гражданите, пуснали бюлетина.

Оставката на Сидеров беше приета без дебати. Не му беше дадена и думата за изказване.  

лиляна павлова
Лиляна Павлова и Волен Сидеров напускат българския парламент, след като на заседание на Народното събрание бяха прекратени пълномощията им.

„Павлова напуска, за да отиде на добре платена банкерска работа. Аз напускам, защото дадох дума и си я спазвам. Жалко и много безпомощно е ръководството на парламента, за да не ми дадат възможност да изкажа причините за напускането си. Безпрецедентно е, че Емил Христов не ми даде думата. Това остава за сметка на НС“, заяви малко по-късно Сидеров пред журналисти.

Според него този парламент има антибългарска дейност, защото е гласувал 2 млрд. лева за самолети, които още не са произведени.

Сидеров вероятно ще се възползва от правото си да бъде съветник в Столичния общински съвет.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"