fbpx

Поколенията ще бъдат натоварени с огромни дългове, смята президентът

Бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление „си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“.

Това предупреди президентът Румен Радев на полигона „Корен”, където присъства на демонстриране на способности на тактическо учение “Балканска стена 20”.

Според държавния глава, правителството предлага разоряващ бюджет за следващата година и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури.

Той предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава излишък, който се използва безконтролно.

Милиарди са похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки.

„Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава.

Той обясни, че и преди, и след Талин, всичките му тестове за коронавирус са отрицателни. Според президента скалъпеният скандал около посещението му в Естония цели да отклони общественото внимание от предложения от правителството разоряващ бюджет за следващата година.

От учебния полигон „Корен“ президентът изрази подкрепата си за провеждането на тактическо учение “Балканска стена 20”, което се подготвя повече от десет месеца, и напомни, че армията е призвана да гарантира сигурността на страната във всяко време и при всякакви условия.

„За да успее да го прави, тя трябва да има високи бойни способности. Те не се изграждат за един ден. Това е постоянен процес по тяхното изграждане и поддържане и това учение е елемент от този сложен процес“, каза Румен Радев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"