fbpx

Проекти за общо 83 млн. лв. получиха сертификати за инвестиции

Пет проекта за общо 83 млн. лева получиха сертификати, издадени по Закона за насърчаване на инвестициите, от зам.-министъра на  икономиката Лъчезар Борисов.

Ще бъдат разкрити общо на 500 нови работни места, стана ясно по време на офциалната церемония.

Проектът на „Каолин” ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас „А“, е свързан с  изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в гр. Дулово. Размерът на инвестицията е над  60 млн.лв., очакват се нови  120 работни места.

Проектът на „Никвец” ЕООД, също със сертификат „А“, е в сферата на хуманното здравеопазване в района на Сливен и е на обща стойност 11 млн.лв. Ще бъдат открити 40 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат „А“, е на „Карготек България“ ЕООД. Той е за разширяване на центъра за бизнес услуги на финландската компания в София. Инвестицията е близо 1 млн. лв., ще бъдат разкрити 172 работни места.

Последният проект, сертифициран за инвестиция клас „А“ е на „Търговска лига- Глобален Аптечен Център“ АД и е свързан с изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“ в Бургас. Проектът е над 9 млн.лв. и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ получи инвестиционният проект на „Термо Про“ ЕООД за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване е над 2 млн. лв.

Сертификатите осигуряват определени преференции и облекчения за вложителите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"