fbpx

Прокурори влязоха и в Държавната комисия по хазарта

Операция на прокуратувата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за проверката.

По рано през деня се появи информация, че акция на прокуратурата има в Педиатрията в София. Тя бе отречена от говорителката на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева. Грешката се получи, защото сградите на Столичната педиатрия и Комисията по хазарта се намират една до друга, уточнява БГНЕС.

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено в София, посочиха още от държавното обвинение.

Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

На 12 декември финансовият министър Владислав Горанов разпореди на Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка по повод сигнал, според който Държавната комисия по хазарта е пропуснала да събере около 250 млн. лв. такси от най-голямата частна лотария у нас.

Междувременно Валери Симеонов обяви, че няма да се откаже от промените в Закона за хазарта, които внесе преди броени дни.

Той предлага лотарията да бъде изцяло прехвърлена към Българския спортен тотализатор.

Според него законопроектът е полезен за държавата, защото ще прекрати ограбване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финансови ресурси към спорта.

„Общественото мнение е, че тя е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш“, така Симеонов коментира Държавната комисия по хазарта.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"