fbpx

Прокурори влязоха и в екоминистерството

В Перник и София се провежда разследване на престъпления, свързани с водната криза в Перник. Това съобщи в Перник главният прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Разпити на свидетели и претърсвания се провеждат и в МОСВ.

В сградата на министерството служители на ДАНС и МВР извършват проверка на различните режими при вноса на боклук, основно от Италия на територията на България.

На 6 януари Иван Гешев рaзпoрeди нa миниcтърa нa вътрeшнитe рaбoти и нa прeдceдaтeля нa ДAНC да извършат съвмecтни прoвeрки зa cпaзвaнe нa Зaкoнa зa упрaвлeниe нa oтпaдъцитe и нa Зaкoнa зa oпaзвaнe нa oкoлнaтa cрeдa oт притeжaтeлитe нa oтпaдъци нa тeритoриятa нa cтрaнaтa.

Дали има задържани за 24 часа или обвиняеми, ще стане ясно до края на деня. Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР. До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души, добави Гешев.

Той отбеляза, че положението в Перник е трагично заради водния режим. „Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен“, отбеляза още главният прокурор.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"