fbpx

Радев обсъжда възможности за инвестиции с големи японски компании

Над 390 млрд. долара е общият годишен оборот на японските корпорации, чиито представители се срещнаха с президента Румен Радев и обсъждаха потенциала на страната ни за инвестиции.

Президентът се обърна към представителите на японския бизнес, които за първи път идват у нас, да използват опита на вече инвестиралите компании, за да се убедят,че страната ни предоставя своите предимства за правене на бизнес- стратегическа локация, икономически възможности, качество на работната ръка и талантливи млади хора.

Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи предимствата на България: ниските данъчни ставки, малки оперативни разходи, квалифицираната работна ръка, законодателството, което насърчава инвестициите.

Председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев отбеляза, че стокообменът между България и Япония не отговаря на потенциала на икономиките на двете страни и има възможности да се увеличи. Особено силна ниша е сътрудничеството в туризма.

Според посланика на Япония Масато Ватанабе България се счита за добра основа за бизнес предвид развиването на търговски канали към ЕС, добрият достъп до Западните Балкани и други близки съседни райони, предаде БТА.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"