fbpx

Обмислят специална схема за кредитиране на туризма

Обмисля се специална схема за кредитиране на туристическия бранш. Вече са проведени разговори с банки и финансови институции, съобщи вицепремиерът Марияна Николова по време на среща с председателя на Управителния съвет на Българската асоциация на експертите в туризма доц. д-р Димчо Тодоров и членове на организацията.

Според Николова трябва да се развива публично-частното партньорство за обекти, които са безстопанствени, но могат да бъдат доходоносни и да привличат посетители през четирите сезона. Става дума за планински хижи, пещери, природни забележителности и културни паметници.

Тя обърна внимание върху промотирането на България, особено в социалните мрежи, като здравословна и безопасна дестинация, която предлага богати варианти за целогодишен отдих и пътешествия.

На срещата бяха обсъдени също възможностите за улесняване издаването на визи за чуждестранни туристи с акцент върху руския пазар, за подобряване подготовката на кадри в туризма, за издаване на ваучери за туристически услуги за по-широк кръг потребители.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"