fbpx

Срещу прокуратурата са бизнесмени, политици и обикновени крадци, твърди Гешев

„Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и обикновени крадци, но знаем и какво очакват от нас гражданите – ред, законност и справедливост. Никой не може да каже на прокуратурата какво да прави“.

Това заяви пред Нова ТВ главният прокурор Иван Гешев. Днес той е в Чирпан, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

„Гледам, че всички дават акъл – президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов нарежда кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже, разни бизнесменчета като Домусчиев и Ковачки също дават акъл на прокуратурата, политици – като Нинова и Каракачанов и др.“, допълни главният прокурор.  

Гешев заяви още, че прокуратурата няма да участва в дребни политически и бизнес игрички, ще гони до дупка бандитите.

 „Те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат това, за което са ги избрали българските граждани“, каза още той. 

 Главният прокурор призова политиците да променят Конституцията, за да отпадне давността, която в момента пречи да бъдат разследвани сделките по приватизацията.

„Тези крадци да бъдат изправени пред съда и да ходят в затвора“, заяви той като имаше предвид интервюто на проф. на Стив Ханке, което той даде вчера пред бТВ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"