fbpx

100 млн. лева субсидии за възстановяване на напоителните полета

Близо 100 млн. лева от Програмата за развитие на селските райони ще бъдат инвестирани във възстановяване на инфраструктурата за напояване в страната.

С тези средства ще се реконструират и модернизират напоителните съоръжения.

В първата процедура с 45 419 274 евро ще се подпомагат само проекти, подадени от „Напоителни системи“. Максималният размер за едно проектно предложение е 6 млн. евро.

Във втората процедура ще могат да учатват сдружения за напояване и други юридически лица за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения.

Допустими кандидати са юридически лица, учредени и регистрирани по реда на Закона за сдружения за напояване и вписани в регистъра на Сдруженията за напояване и юридически лица, както и учредени и регистрирани по реда на Търговския закон или Закона за кооперациите.

Общият размер на финансовата помощ е 5 046 586 евро. Един кандидат може да получи максимум 1,5 млн. евро за целия период на ПРСР 2014 – 2020 г.

Подаването на проекти се извършва изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН 2020).

Необходимо е използването на квалифициран електронен подпис чрез модула „Е-кандидатстване“ на интернет адреса https://eumis2020.government.bg.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 3 юли 2020 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"