fbpx

СПА и винени турове увеличават туристите в „крилата на сезона“

Между 7 и 15 на сто са се увеличили почивките в крилата на сезона април – май и септември – октомври. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 37-ото издание на Международната борса „Ваканция&СПА Експо“.

Тази година в Международното изложение се представят над 360  участника от 20 държави.

За първи път се включват 40 нови изложители и представители на сектора от Босна и Херцеговина, Кения и Франция. В тазгодишното изложение впечатление прави представянето на българските общини. 

На националния щанд на Министерството на туризма присъстват 22 общини, туристически сдружения, музеи и туристически организации.

Популяризирането на културно-историческия, балнео и СПА и винено-кулинарния туризъм с разработените тематични дестинации вече дава резултат.

Следващата стъпка е създаването и на дестинации за  религиозен туризъм.

През 2019 г., която се приема за доста трудна за туризма, чуждестранните туристически посещения у нас надвишават 9,3 милиона, което е задържане на резултата от предходната година.

Нощувките в местата за настаняване с 10 и повече легла са повече от 27 млн.  и нарастват с близо 2%.

Над 5,9 на сто е ръстът на българите, които са пренощували в местата за настаняване в цялата страна.

Турове на блогъри, влогъри и инфлуенсъри е следваща стъпка, която ще предприеме администрацията заедно с бранша, каза още Ангелкова.

Потребителите на мобилни телефони достигат 5,19 милиарда и нарастват с 2,4 на сто спрямо година по-рано, сочат световни анализи. Активните потребители на социалните медии са около 3,8 млрд.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"