fbpx

Два вида ваучери за ценни книжа, предлага БСК

Българска стопанска камара (БСК) споделя идеята за нова ваучерна схема, която ще подкрепя малките и средните предприятия, които имат желание да емитират ценни книжа на Пазара за растеж на БФБ.

Според БСК кандидатите трябва да имат възможност да избират между два ваучера, в зависимост от пазара, на който желаят да емитират своите ценни книжа: 50 000 лева – за емитенти на регулирания пазар и 30 000 лева – за емитенти на пазара за растеж. Това е едно от предложенията, изпратени до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Разширяване на допустимите разходи за консултантските услуги от предходната схема, като към тях се добавят разходи за възнаграждение на съветници на пазара за растеж, разходи за юридически и счетоводни консултации, такси към Централен депозитар, БФБ, предлагат още от бизнесорганизацията.

Освен това да се предвиди възможност сумата да бъде усвоена авансово (напълно или частично) от кандидата.

В хода на изпълнение на проекта е възможно емитентът да използва консултантски услуги от различен характер от повече от един доставчик.

В схемата да бъдат предвидени разходи за ИАНСП за популяризиране на ползите за предприятията от финансирането на бизнеса чрез инструментите на фондовия пазар.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"