fbpx

Резултатите на Microsoft над прогнозите благодарение на облачната услуга

Microsoft Corp. отчете, че продажбите и печалбите надхвърлят прогнозите на финансовите наблюдатели. Това е най-голямото ускорение от осем тримесечия на приходите от облачната услуга на Azure.

Приходите от Azure, основният конкурент на Amazon за облачна услуга, нараснаха 62% през тримесечието, приключило на 31 декември, в сравнение с 59% увеличение тримесечие по-рано.

Според Forrester Research, през 2019 г. делът на Microsoft в инфраструктурата на пазара на облачни компютри е 22%, 45% държат Amazon, а 5% – Google.

Приходите на Microsoft за последното тримесечие на м.г. са 36,9 милиарда долара, а печалбата – 1,51 долара на акция. Прогнозите бяха за съответно 35,7 милиарда долара приходи и 1,32 долара на акция, припомня IBES от Refinitiv.

Приходите от сегмента на интелигентните облаци, който включва Azure, нараснаха с 27% до 11,9 милиарда долара през тримесечието, при прогноза от 11,4 милиарда долара. През текущото тримесечие, завършващо през март, компанията очаква да повтори резултата, докато анализаторите отново очакват приходи от 11,4 милиарда долара, съобщи Ройтерс.

Постъпленията на подразделението, включително операционната система Windows, възлизат на 13,2 милиарда долара, което е по-добро от прогнозата от 12,8 милиарда долара. През текущото тримесечие компанията очаква приходи в диапазона от 10,75 милиарда до 11,15 милиарда долара.

Ще припомним, че главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела минава през позицията ръководител на отдела за облачни услуги. Той влага много усилия за бързото развитие на облачните услуги на корпорацията и представянето им на корпоративните клиенти.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"