fbpx

Кабинетът прекратява 7 концесиии за подземни богатства

Концесионният договор за добив на варовици от находище „Ливадата“ ще бъде прекратен едностранно, поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионера.

Това е един от седемте договора за добив на подземни богатства, които правителството прекратява.

Също поради неизпълнение на основни задължения от концесионера, приключва и договорът за добив на строителни материали – кварцови пясъци от находище „Добри дол“.

Концесионният договор за добив на неметални полезни изкопаеми – кварцови пясъци, от находище „Корията“ ще бъде прекратен по взаимно съгласие на страните. Находището се намира на територията на община Суворово, област Варна. През октомври 2008 г. за него е сключен договор с „Девня цимент“ АД.

По взаимно съгласие се спира и договорът за добив на пясък и чакъли от находище „Долни Богров“, участък „Сметището“, който се намира на територията на Столична община. Концесионният договор е сключен през юли 2001 г. с „Агростроймат“ ООД, а през октомври 2003 г. наименованието на фирмата е променено на „Камъни и пясък“ ООД, гр. София.

И концесионният договор за добив на варовици от находище „Кошарите“ ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Находището се намира на територията на общините Сливница и Костинброд, Софийска област. През декември 2009 г. за него е сключен договор за концесия с дружеството „Кариери за чакъл и пясък – България“ ЕАД – София.

Концесионният договор за добив на строителни материали от „Илиина могила“ ще бъде прекратен по взаимно съгласие на страните. Находището се намира на територията на Столична община, а през ноември 2011 г. е сключен концесионен договор с „Кариери за чакъл и пясък – България“ ЕАД, гр. София.

По взаимно съгласие спира и договорът за добив на кварцови пясъци от находище „Чеирите“ на територията на община Аврен, област Варна. Концесионният договор е сключен през октомври 2010 г. с „Девня цимент“ АД.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"