fbpx

Петролът поевтиня заради големите запаси на САЩ

Цените на петрола продължиха да падат на последната сесия в четвъртък, след като официалните данни показаха увеличение на запасите от нефт и бензин в САЩ. Въпреки прогнозите производството достигна рекордно високо ниво, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на суровия нефт Brent намаляха с 0,36% до 63,83 долара за барел, а WTI – с 0,5% до 57,82 долара за барел.

Американските запаси от петрол се увеличиха за седмицата, приключваща на 22 ноември, с 1,6 милиона барела до 451,95 милиона барела, съобщи в сряда Администрацията за енергийна информация (EIA). Запасите от бензин са нараснали с 5,1 милиона барела до 225,98 милиона барела, а запасите от дестилати са се увеличили с 0,725 милиона барела до 116,41 милиона.

Тази седмица цените на петрола се повишиха на фона на очакванията, че Китай и Съединените щати, двамата най-големи потребители на суровината в света, скоро ще подпишат предварително споразумение, което ще сложи край на 16-месечната търговска война.

Цените също бяха повлияни от въздушни удари, които доведоха до спиране на производството в находището Ел Феел в Либия, което произвежда около 70 000 барела петрол на ден.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"