fbpx

Удължават епидемичната обстановка с още един месец

Епидемичната обстановка заради коронавируса ще бъде удължена с още един месец – до края на август, съобщи премиерът Бойко Борисов, който представи пакета с антикризисни мерки на кабинета. Очаква се заповедта на здравния министър.

115 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 3502, показват данните на Националната информационна система.

В България вече са потвърдени 10427 случая на новия коронавирус. 4732 от тях са активни, 5355 са излекуваните лица, от които 49 са регистрирани през изминалото денонощие.

682-ма пациенти са с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. В интензивни структури се намират 34 от тях.

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 340. Два са новите смъртни случаи от изминалото денонощие.

Ще бъде направена промяна на влизане на туристи у нас – ще се  допускат на територията на България граждани от Молдова, Израел, Сърбия, Кувейт и Република Северна Македония, които предоставят PCR тестове, направени до 72 часа предварително.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"