fbpx

Удължават извънредната обстановка заради COVID-19 до края на ноември

До края на ноември да бъде удължена извънредната санитарна обстановка до края на ноември ще предложи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна Европа и възможността за присъединяване на нови респираторни вируси през следващите един-два месеца. Затова, ако Министерският съвет приеме, по-удачно би било този път да удължим извънредната обстановка до края на ноември“, заяви доц. Кунчев, цитиран от БНР.

Той обаче смята, че не се налага въвеждане на нови по-строги мерки.

154 са новите диагностицирани с коронавирусна инфекция лица за последното денонощие при направени 5856 PCR теста. Това показват данните на Националната информационна система.

Потвърдените случаи на новия коронавирус в България са общо 18 544, от които активни са 4404. Излекувани са вече 13 391 лица. 150 от тях са регистрирани през изминалото денонощие.

744 пациенти с доказан COVID-19 се намират в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 37 са настанени в интензивни отделения.

749 са починалите, при които е бил констатиран новият коронавирус. Десет от случаите са от изминалите 24 часа.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"