fbpx

Борисов към министрите: всеки човек и всеки бизнес да бъде обгрижен

„Искам да не залитате в най-лесното – заповеди за забрани. Искам точно обратното – всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“.

Това разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание на Министерския съвет.

Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря – образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки.

Премиерът поиска министрите на здравеопазването и образованието да предложат решение за продължаването на образователния процес в условията на коронакризата.

Целта е след изтичане на двуседмичния срок, в който се затварят ВУЗ-ове и гимназии, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация и предложенията на училищата.

При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с лидерите на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание на Европейския съвет за COVID-19 вчера.

Темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители.

„Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта Борисов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"