fbpx

Фючърсите в САЩ рязко нагоре след добри новини по оста САЩ – Китай

американските акции паднаха

Фючърсите на фондовите индекси в САЩ рязко се повишиха в четвъртък сутринта, след като Китай съобщи, че двете най-големи икономики в света са се съгласили да отменят допълнителните митнически тарифи, наложени в търговската война през последния месец, съобщава CNBC.

Тази нощи фючърсите на Dow са се повишили със 133 пункта – положителен тренд от над 117 пункта. Движението на S&P и Nasdaq дори е било и на по-високи нива.

Китай заяви, че и двете страни трябва едновременно да отменят някои съществуващи тарифи, за да постигнат търговско споразумение, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорител в министерството на търговията.

Изтъква се, че цялостно търговско споразумение между Пекин и Вашингтон може да бъде подписано само при условие, че всичките митнически тарифи бъдат премахвани „едновременно и пропорционално“.

Коментарът идва след информацията, че срещата между президента Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзинпин може да бъде отложена за декември, което ще забави и възможността двамата лидери да подпишат временна търговска сделка.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"