fbpx

Оставка на министъра на туризма поискаха две браншови организации

Асоциация на българските туроператори и туристически агенти и Българска асоциация на туристическите агенции поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Голяма част от негативното развитие в сектора, породено от КОВИД 19 е в резултат на неадекватните и ненавременни реакции от страна на министър Ангелкова“, се казва в съобщението на двете организации, изпратено до медиите.

След 13 май т.г. АБТТА и БАТА са внесли в Министерство на туризма и други държавни институции над 20 документа, съдържащи  детайлни обяснения и предложения, както и числови данни за състоянието на бранша и прогноза, участвали са в няколко срещи, но всичко това без резултат към момента.

„На практика с действията на министър Ангелкова, България не е спазила препоръките на Еврокомисаря по правосъдие и потребители да се осигури финансовото обезпечаване на туристическите организатори с цел гарантиране правото на възстановяване на предплатените и отменени пътувания на потребителите. До този момент няма поне рамкова антикризисна стратегия, по която да се работи за извеждане отрасъла с минимални поражения“, допълват от бранша.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"