fbpx

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни

До края на юни ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка, която според досегашното решение приключва на 15- юни.

Трябва да свикнем да живеем с този вирус, заяви преди началото на днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов , цитиран от БТА.

За градския транспорт маските остават задължителни, препоръчва се да се носят и в затворените пространства.

Най-важните неща са дистанция и дезинфекция и дисциплина, подчерта премиерът.

„Ако ние не искаме да имаме туристи, ако не искаме да имаме сезон по Черноморието, ако искаме просто да си живеем и да се пазим, нека да продължим по този начин. Тоест, ако ние сме съгласни да караме по този начин, волята е наша и нека да го направим. Но аз мисля, че ние няма да може да се справим по този начин с това, което се случва не само у нас, но и по целия свят. И ние трябва просто да се научим да живеем с този вирус, като спазваме най-елементарните изисквания за лична хигиена“.

Това каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение на Инфекциозната болница в София по повод последните данни за разпространението на Covid-19 у нас и удължаването на извънредната епидемична обстановка.

За последното денонощие у нас има 79 потвърдени случая на Ковид-19 при направени 1777 PCR теста. Това означава, че са изследвани с 371, а положителните са с 4 по-малко. Общо потвърдените станаха 2889, при направени 93 512 PCR теста.

Три учителки от детска градина №50 в район “Възраждане” са с положителен резултат за Ковид-19 от направени бързи тестове.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"