fbpx

Съмнения за коронавирус при двама българи в Сидни

Получена е информация от Австралия за двама български граждани, които са контактни с техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. Това съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР.

В момента се изясняват техните адреси, но шансът да са в България е много малък, допълни Кунчев.

По-късно се изясни, че става дума за мъж и жена. Мъжът се е върнал в България и с него е установен контакт. Резултатите от неговата проба са отрицателни. Жената работи в Сидни и не се е връщала у нас, обясни Кунчев.

Всички проби за коронавирус в България са отрицателни, съобщи ръководителят на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Във Военномедицинската академия са приети шестима нови пациенти, които ще бъдат изследвани за Ковид-19.

Те са били в Италия и имат симптоми, подобни на грип.

До днес в ЕС са установени 3400 случая на заразени с новия коронавирус. Общо 70 страни по света са засегнати в различна степен.

Властите в 15 държави са затворили временно училища срещу разпространението на инфекцията. Така над 290 милиона деца по света сега не ходят на училище.

Коронавирусът атакува дълбоко белодробната тъкан и болните имат усещане, че не им достига въздух. Първите симптоми са кашлица и повишена температура. Появяват се между 6 и 14 дни след заразяването.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"