fbpx

“Луфтханза“ отменя над 7100 полета, заразените с коронавируса са повече от 98 000

Заради разпространението на коронавируса в света, немската авиокомпания “Луфтханза“ отменя над 7100 полета през март.

По-голямата част засягат Германия и Италия. Преди броени дни от ръководството на превозвача съобщиха, че приземяват 150 от общо 170-те самолета, с които разполагат, съобщи CNN.

В резултат от епидемията акциите на част от самолетните компании на борсата се сринаха. Книжата на “Юнайтед еърлайнс“ са спаднали с 32% от началото на годината, а тези на “Луфтханза“ – с 29%.

Израелските власти забраниха влизането в страната на пътници от Германия, Швейцария и Австрия от 6 март, за да не се допусне разпространение на новия коронавирус, съобщиха световните агенции.

„Луфтханза“ и филиалите на авиокомпания Суис (Swiss) и Остриан еърлайнс (Austrian Airlines) ще спрат полетите си до Тел Авив и Ейлат от 8 до 28 март.

До тази сутрин заразените от новия COVID-19 в целия свят са повече от 98 000 души в 90 страни.  Смъртните случаи са над 3300.

В Китай има 80 555 заболели, следва Южна Корея с 6 284, Италия – с 3 858, Иран – с 3 513, Германия – с 545 заразени.

Няма установен случай на коронавирус в България, съобщи началникът на Военномедицинската академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Заради грипната вълна обаче капацитетът на лечебното заведение вече е изчерпан, допълни ген. Мутафчийски. Нови пациенти трябва да се насочват към други болници.

От днес до 11 март (сряда), включително, грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна. Това гласи подписана вчера от министъра на здравеопазването заповед.

Преустановят се учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"