fbpx

Връщат маските, 1,5 метра дистанцията в магазините

Маските на закрито отново стават задължителни, а в магазините ще трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра между хората. До 50 на сто може да се запълва капацитетът на мероприятията, които се провеждат на закрито – театри, кина, концерти, спортни зали.

Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който даде брифинг заради увеличението на случаите с коронавирус у нас през последните дни.

Анализът е показал увеличение на положителните проби за Ковид-19 и това дава основание без да въвеждаме някакви нови извънредни тежки мерки, да поискаме от българските граждани по-стриктно спазване на действащите разпоредби, обясни министърът.

При провеждане на футболни мачове се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция. Дали ще бъде продължена извънредната епидемична ситуация ще се реши до края на седмицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще издаде заповед за задължително носене на маски в затворени публични пространства. От утре се удвояват екипите за контрол.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"