fbpx

Избраха нов заместник председател на КРС

Новият заместник председател на Комисията за регулиране на съобщенията е Кристина Хитрова . Тя беше избрана от депутатите със 119 гласа “за”, 73 “против” и 10 – “въздържали се“, предаде БГНЕС.

Кристина Андонова – Хитрова има 21 години професионален опит в държавната администрация. Започва през 1998 г. като експерт в Министерство на промишлеността, а по-късно работи в Министерство на икономиката. През 2009 г. постъпва в администрацията на Министерски съвет, в дирекция „Координация по въпросите на ЕС и международни финансови институции“.

От 2018 г. досега е главен секретар в КРС.

Депутатите гласуваха и двама нови членове на регулатора – Ана Хаджиева, Ердинч Хайрула. Предложените Деница Златева и Пеньо Пенев не бяха избрани.

След избора Георги Свиленски от БСП излезе на трибуната и отвори плик, в който 30 минути по-рано е написал с какви гласове и кои ще бъдат избрани, с което искаше да докаже, че вотът е предрешен.

От “Обединените патриоти” обявиха, че няма да участват в управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции. Според патриотите в избора има задкулисна договорка да бъде избран не техният кандидат Пеньо Пенев, а този на ДПС – Ердинч Хайрула.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"