fbpx

Гърция и България правят обща туристическа дестинация

Общата туристическа дестинация между Гърция и България първо ще бъде представена в САЩ.

За това се разбраха министрите на туризма на двете страни Харис Теохарис и Николина Ангелкова, които подписаха Програма за съвместни действия в областта на туризма.

От САЩ има директни полети до Атина и Солун и първата страна на туристите ще бъде Гърция. След това те ще пристигнат за няколко в България. Другите обсъждани пазари са Китай, Япония и Южна Корея.

Започваме с културно-историческия, балнео- и спа туризма, за да може да се тестват тези туристически продукти, след което експертите ще дадат предложения за общи маркетингови дейности, за да рекламираме този съвместен продукт, обясни Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя напомни, че за миналата година, въпреки големите трудности, страната са посетили над 9,3 млн. чуждестранни туристи.

Гърция традиционно е в Топ 3 на важните за България пазари, а за миналата година е била на второ място по брой посещения на чуждестранни туристи. Над 1,130 млн. гърци са посетили България. Повече от 1,4 млн. българи са били в Гърция.

Независимо, че туристическият сектор е по-важен за гръцката икономика, отколкото за българската, той си остава много важен фактор за благосъстоянието на двете страни, каза министър Харис Теохарис.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"