fbpx

Разкриват по 200 легла за болни с коронавирус в големите болници

Още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19.

Ще има и нова реорганизация в големите болници, като във всяко голямо лечебно заведение ще бъдат разкрити по 200 легла.

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Той разпореди да има и готовност хотелите да настаняват хора при нужда.

По време на онлайн заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва, че е провел среща с директорите на болници и още днес ще бъде изработена заповед за реорганизацията, с която ще се гарантира осигуряването на необходимите медицински грижи за пациенти с коронавирус в специално обособените части в болниците.

Големите лечебни заведения са Окръжна болница, Софиямед, Токуда, Александровска, Пирогов, ВМА.

Министър Ангелов обаче призна: „Труден е въпросът дали ще има достатъчно медицински персонал, който да обслужва новоразкритите легла.“

Кабинетът отпусна 2,3 млн. лв. на общините за 4 образователни програми. С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища, ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат финансиране за помагането на по-плавния преход между отделните етапи на обучение.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"