fbpx

Българите имат рядък шанс, че ги управляваме ние, заяви Бойко Борисов

„Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, той щеше да постъпи както постъпиха Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора“, заяви премиерът Борисов, цитиран от БТА.

По думите му страната ни, финансово-икономически, е в първата тройка на ЕС.

„Никой друг нямаше да може да направи Балкански поток“, каза още Борисов. То инспектира строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите на премиера ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни от изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ.

„Това се дължи само на нас“, каза още Борисов и добави, че пандемията е забавила малко строежа на интерконектора с Гърция, но работата се наваксва. Строежът на „Балкански поток“ върви по-бързо.

По думите на премиера, България в момента е в най-доброто разположение в газоразпределението в региона.

Кризата с коронавирус инфекцията е показала, че при състояние на „война“ всеки търси държавата, каза още министър председателят, коментирайки идеята за създаване на държавна петролна компания.

В понеделник ще бъде внесен проектозаконът, а пазарът ще покаже каква ще бъде разликата в цените на горивата. До 100 бензиностанции ще заработят в областните градове, предвижда проектът.

„Няма да ме вкарате в тази игра. Няма полезен ход. Подиграха се с „Левски“, коментира Бойко Борисов казуса с джиросаните акции на негово име от собственика на клуба Георги Попов.

„На кой да ги прехвърлям (акциите)? Как така без да ме питате? Като го позволява закона, аз мога да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас.“

Той подчерта, че по никакъв начин не иска да се замесва с тази тема.

„Има повдигнати обвинения. Божков беше като всички бизнесмени в България, с който сме се чували, срещали в различни съвети и формати“, каза още премиерът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"