fbpx

САЩ се договарят с Обединеното кралство в рамките на година

Администрацията на САЩ очаква да завърши преговорите в рамките на една година. Това обяви в събота финансивият министър на САЩ Стивън Мнучин, говорейки в Кралския институт за международни отношения в Лондон.

„Аз съм доста оптимистично настроен. Ще се опитаме преговорите да приключат в рамките на една година, защото всички смятаме, че това е важно и за двете страни“, каза Мнучин, цитиран от Ройтерс.

Министърът заяви, че споразумението за свободна търговия между Обединеното кралство и САЩ значително ще увеличи оборота между двете страни.

Той изрази също така надеждата, че страните ще могат да работят едновременно по широк кръг от мерки за ускоряване на преговорите. Същевременно той добави, че за да приключи преговорите със Съединените щати, Обединеното кралство ще трябва да реши редица въпроси в отношенията с ЕС след Брекзит.

Въпреки това, Мнучин не вярва, че сключването на американско-британско споразумение ще отнеме повече време.

Мнучин проведе няколко срещи в Лондон и Давос тази седмица с британския си колега Саджид Джавид. Една от темите на съботната среща в британската столица е бил данък върху дейността на дигиталните компании.

Цифровият данък, който Обединеното кралство възнамерява да въведе от април, ще засегне предимно американските технологични гиганти, включително Amazon, Google и Facebook.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"