fbpx

Продажбите на смартфони в света паднаха с 14%

Глобалните продажби на смартфони през февруари паднаха с 14%, докато коронавирусът се разпространяваше в Китай и в чужбина, съобщи в четвъртък Counterpoint Research.

Това вероятно е предвестник на по-нататъшния спад на продажбите, тъй като епидемията се засилва в много страни по света, допълни Ройтерс.

Коронавирусна болест подтикна Apple Inc и други производители на смартфони да затворят магазините в Китай през февруари, а правителствените данни сочат, че Apple е продала по-малко от 500 000 смартфона на континенталния китайски пазар през отчетния месец.

Китай, където продажбите паднаха с 38% през февруари спрямо предходната година, сега показва признаци за възстановяване и много магазини се отварят отново.

В Южна Корея също има признаци за възстановяване, но за други части на света „най-лошото тепърва предстои“, казва Джийн Парк, старши анализатор.

Производителите на смартфони са изправени пред нови прекъсвания на веригата на доставки, след като все повече държави налагат строга карантина.

Във вторник Foxconn, един от основните доставчици на Apple, заяви, че ще прекрати операциите в Индия, както е поръчано от индийското правителство.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"