fbpx

Така се прави: The Mall връща наемите на затворени магазини

„Намираме се в наистина трудни и предизвикателни времена и се надяваме, че се грижите добре за себе си и сте здрави.“

Така започва писмото, което дружеството „АП Ритейл 1“ЕООД е изпратило на свои наематели на магазини в The Mall София.

Наемодателят е взел решение за месец март да бъдат издадени кредитни известия за фактурирания наем за дните, през които достъпът на клиенти до търговския център и в частност до наетите площи, е бил ограничен.

За периода докато излезе заповед на министъра на здравеопазването за достъп на клиентите до магазините, няма да бъдат издавани фактури за наеми за обекти с ограничен достъп, информира още дружеството.

„Ние ценим нашето партньорство и вярваме в устойчивото бъдеще на нашите бизнеси, ако и двете страни поемем отговорност и работим заедно, за да намерим решение как да се справим с тази извънредна ситуация по най-добрия възможен начин“, завършва писмото, подписано от Димитър Кехайов, управител на The Mall Търговски център.

Ето така се прави, това са коректни партньорски взаимоотношения, каза за „Икономически живот“ наемател на голям магазини, чийто бизнес е замразен по време на извънредните мерки срещу коронавируса.

Друга фирма обаче с огорчение сподели, че търговски център от областен град в централната част на Северна България е побързал да фактурира наема и за април.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"