fbpx

Туристическите фирми скептични за участие в международни борси

Безпрецедентната криза в туризма по всичко личи, че няма скоро да приключи. Освен средства, бизнесът губи и надеждата си за оцеляване през следващата година.

Българските туроператори засега нямат интерес за участие на националния щанд на страната ни на туристическата борса WTM в Лондон, съобщи TravelNews.

Изложението е планирано в периода 2-4 ноември 2020 г. До тогава има вероятност събитието да отпадне в зависимост от развитието на пандемията от коронавирус по света.

„Поради тази причина изчакваме да видим какво ще се случи през септември и тогава ще пуснем заявки за участие“, казват от бизнеса.

Освеня това туроператорите са финансово притеснени, защото присъствието на борсата изисква сериозен ресурс. Държавата поема частично наема на щанда и неговото изграждане.

Все още текат сроковете за подаване на заявления за участие от туроператори за изложението WTM в Лондон, обясниха от Министерството на туризма. България планира да участва с щанд от 295.75 кв. м. През миналата година на него са присъствали 27 туристически фирми и общини.

До края на 2020 година предстои Министерството на туризма да вземе участие на 8 международни туристически изложения, на едно с национален щанд и на останалите 7 – с информационни щандове.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"