fbpx

„Уолстрийт“ затвори на минус след опасенията за дълбок спад

Фондовата борса на „Уолстрийт“ затвори на отрицателна територия за втора поредна сесия във вторник, тъй като сривът в цените на лекия петрол в САЩ и мрачните прогнози на компаниите засилиха опасенията от дълбок икономически спад.

Всички 11 основни сектора на S&P 500 загубиха 1,6% или повече, а енергийният сектор падна, след като майските фючърси на WTI потънаха на отрицателна територия за първи път в историята, съобщи Ройтерс.

Падането се разпространи до фючърсите през юни, като предизвика безпокойство относно степента на икономически щети от мерките за пандемичен контрол, които спряха дейността на бизнеса и доведоха до милиони съкращения.

Акциите на Coca-Cola Co паднаха с 2,5%, след като компанията заяви, че очаква значително отрицателно въздействие върху нейното представяне през текущото тримесечие.

Ресторанти, кина и други заведения, които представляват около половината от приходите на компанията, остават затворени заради пандемията.

През четирите седмици, приключващи на 11 април, броят на молбите за обезщетения за безработица в САЩ достигна 22 милиона, а анализаторите прогнозират, че през последната седмица броят им ще се увеличи с 5 милиона.

Очаква се данните за април за производствената активност в Съединените щати, които също ще бъдат публикувани в четвъртък, да спаднат до нива, характерни за ерата на рецесията.

Акциите на Netflix нараснаха с 2,6%, след като беше отчетено по-голямо увеличение от очакваното на платените абонати през първото тримесечие.

Индустриалното средно ниво на Dow Jones падна с 2.67% до 23.018.88 пункта, S&P 500 се понижи с 3.07% до 2.736.57, а Nasdaq Composite е надолу с 3.48% до 8.263.23.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"