fbpx

Wizz Air отмени полетите между Варна и Лондон под натиск на щаба

Нискотарифната компания Wizz Air отмени планираните си полети между Варна и Лондон.

Превозвачът стриктно спазва установените си протоколи, поддържа непрекъсната връзка със съответните органи и внимателно следи въведените местни и международните мерки, се казва в съобщение на превозвача.

Преди два дена нискотарифната компания обяви, че възобновява полетите между Варна и Лондон и ще ги изпълнява три пъти седмично –  във вторник, четвъртък и събота.

Пръв за промяна на ситуцията съобщи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, който каза, че полети по това направление няма да има.

Вчера кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до Щаба с молба полетите от Лондон до Варна да бъдат спрени.

Позицията му беше подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз – Варна, МБАЛ „Св. Анна“, ВМА –МБАЛ – Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ – Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

Тридесетина пътници бяха на летището в морската столица тази сутрин, за да заминат за Великобритания с полет, планиран за 10.25 часа. Повечето от тях живеят на Острова и искат да се приберат, за да работят или учат там.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"