fbpx

Зам.-министър на земеделието с COVID-19, затварят сградата на ведомството

Заместник министърът на земеделието Атанас Добрев е дал положителна проба на COVID-19.

В неделя се е почувствал зле, а в понеделник е бил последно в министерството. Направил си е тест за коронавирус.

Резултатът е дошъл по-късно през деня, след като министър Десислава Танева даде извънреден брифинг за журналисти от 16 ч.

Сайтът Биволь публикува днес видео от заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство от края на март, когато Танева убеждава присъстващите представители на бранша да не ровят около извършените проверки и откритите нарушения, за да не ни спре ЕС субсидиите.

„Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ“, казва ясно министър Десислава Танева.

По време на извънредния брифинг тя обясни ситуацията така: „Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните: животновъдство, плодове и зеленчуци, постоянно говори, че дадено производство е само измама, той няма как да получи обществена подкрепа за това“.

Сградата на земеделското министерство ще бъде затворена през целия ден утре, за да бъде извършена пълна дезинфекция.

Помещенията два пъти седмично се дезинфекцират, като последно това е направено в края на работния ден в петък, 5 юни 2020 г.

Текущата работа във ведомството ще продължи дистанционно, услугите за граждани – също. Утре ще бъдат тествани служителите, съобщават от ведомството.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"