fbpx

Нови 83 с коронавирус у нас, СЗО предупреди, че пандемията се влошава

83 са новите положителни резултати за COVID-19 през последното денонощие. Изследвани са 1406 проби, показват данните на Националната информационна система.

51 души от предприятие за играчки в Доспат са новото огнище на зараза в страната. Общо там работят около 170 души. 
Днес продължават да се правят PCR-тестове на контактите лица. Най-вероятно, заразата е пренесена от Сърница. 

Носенето на маски в Доспат става задължително.

До момента у нас са потвърдени 2810 случая на новия коронавирус, а 1059 от тях са активни. Излекувани са 1587 души, 39 от които – през последните 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 152-ма, а 15 от тях се намират в интензивни структури.

Починалите с коронавирус у нас са 164. За последните 24 часа има 4 нови смъртни случая. Това са жена на 60 години с пневмония и с диабет, мъж на 76 години без придружаващи заболявания, мъж на 61 години с придружаващи заболявания, сред които диабет и жена на 73 години със сърдечно заболяване.

Атанас Добрев е заразеният с коронавирус заместник министър на земеделието. Сградата на ведомството е затворена днес за дезинфекция, ще бъдат тествани служители от министерството.

Според университета Джон Хопкинс на 8 юни в света са открити повече от 108 хиляди нови случая на коронавирус. Общият брой на заразените надхвърли 7,1 милиона.

Световната здравна организация предупредиха, че в глобален план пандемията се влошава и призова страните да продължат с усилията за ограничаване на разпространението на коронавируса.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"