fbpx

Съдът избра „Белла България“ за собственик на гръцката CRETA FARMS

„Белла България“ придоби гръцката фирма CRETA FARMS, съобщиха от българската компания, която е голям производител на млечни и месни продукти.

Влязлото в спирала на забавени плащания и разногласия на акционерите ключово дружество в хранителния сектор на Гърция, беше оставено в ръцете на петчленен съдебен състав, който трябваше да избира нов собственик сред потенциални купувачи.

Единодушно съдът в град Ретимно избра оздравителния план, предложен от „Белла България“, който включва намаляване на дълговете на CRETA FARMS с 64%.

„Изключително удовлетворени сме от съдебното решение. Целта ни е да възродим CRETA FARMS като пазарен лидер в близко бъдеще. Това е най-голямата инвестиция в хранителния бранш на българска фирма извън България“, заявиха от Impala Invest Group, собственик на „Белла България“.

Съгласно оздравителния план, приходите на CRETA FARMS трябва да нарастнат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 млн. евро през 11-та, което е 10,8% ръст на годишна база.

CRETA FARMS притежава две фабрики в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун.

Продуктите на CRETA FARMS са популярни сред потребителите в Германия, САЩ, Великобритания, Австралия. В България месните деликатеси на CRETA FARMS се предлагат под брандовете OLIVIN.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"