fbpx

Мачовете без публика, затварят дискотеките, веселбите до 30 човека

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия от 00,00 часа на 10 юли, когато влизат новите ограничителни мерки заради пандемията.

През изминалото денонощие у нас яха доказани рекордните 240 нови положителни случая на коронавирус.

Забраняват се също посещенията в нощните заведения на закрито, навън местата ще се запълват до 50%. Празненствата на открито и закрито ще могат да се провеждат, ако са до 30 човека.

Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  на брифинг в Министерство на здравеопазването.

Той каза още, че през следващите не се очаква броят на положителните проби да падне. Затова се възстановяват част от противоепидемичните мерки.

Тази сутрин на среща с премиера е била обсъдена епидемичната обстановка и последните тенденции в страната. След нея е имало и среща с областните управители, на която е наблегнато на необходимостта от завишаване на контрола върху противоепидемичните мерки.

 „Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки“, заяви министър-председателят Борисов.

Той даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия.

„Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права“, допълни министър-председателят.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"