fbpx

Медиците на дебат за санитарните мерки, поиска премиерът Борисов

Да се проведе публичен дебат за мерките срещу разпространението на коронавируса, поска премиерът Бойко Борисов. Той даде извънредна пресконференция тази сутрин.

Ако не се направи публичен дебат, отварям отново заведенията, предупреди Борисов. Той подчерта, че президентът Румен Радев е предизвикал разрастването на пандемията, съобщи БТА.

След като безпрецедентно в президентството вчера служители на прокуратурата проведоха обиски и изземвания, а по-късно двама от  съветниците на държавния глава – Пламен Узунов и Илия Милушев, бяха арестувани, организирани в социалните мрежи граждани излязоха на протест в София.

Според премиера след вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото е имало повече хора отколкото на мача „Локомотив“ Пловдив – ЦСКА – София.

„Предстоят ни тежки години, в ЕС не сме се разбрали за милиардите евро, за които се говори. Всяка държава ще гледа да оправи вътрешните си проблеми и ни е нужен абсолютен консенсус без значение кой управлява“, допълни Борисов.

Според него вече е трябвало да бъдат уволнени служителите на НСО, които захвърлиха бългаарското знаме на брега на парк „Росенец“.

330 са новите установени положителни случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, което е нов връх от началото на пандемията.

От днес влизат новите ограничителни мерки – затварят се нощните клубове и дискотеките на закрито, на открити пространства може да е запълнен едва половината от капацитета. Частни партите може да се организират с най-много 30 души. Футболните мачове ще се провеждат на празни трубуни.

Възможно е гръцката държава да ограничи достъпа на българските туристи, както стори със сърбите, ако тенденцията на новозаразени у нас продължи да се покачва с такова темпо, предупреди пред бТВ гръцкият икономист Плутархос Маридакис.

Между 2000 и 3000 теста се правят на само на Промахон. Между 1-ви и 6-и юли са направени над 30 000 теста по граничните пунктове страната.

Всичко се поема от гръцката държава, ако имаш положителен случай. Разбира се, който иска може да се завърне и в България транзитно през Гърция.

В Гърция се опитват да намалят щетите наполовина от срива на туризма.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"