fbpx

Атаките придобиват уродливи измерения, твърди президентът Радев

„Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“.

Това заяви президентът Румен Радев преди среща със студенти в Техническия университет в Габрово, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Коментарът на Радев е по повод пуснатите официално от прокуратурата записи, направени със СРС. В част от тях се предполага, че участва и президентът Румен Радев. Подслушването е в рамките на разследване на началника на ВВС ген. Цанко Стойков.

„За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“ като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха“, каза още Радев.

Той посочи, че тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост.

„От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България“, коментира президентът Румен Радев.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев обяви, че прокуратурата спира контактите си с президентската институция.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"