fbpx

Авиотрафикът ще се възстанови най-рано през 2023 година

Ръководителят на Airbus Гийом Фори подготвя план за преструктуриране на компанията, защото глобалният въздушен трафик ще се възстанови на нивото на 2019 г. не по-рано от 2023 г., а вероятно и до 2025 г., съобщава вестник La Tribune.

„Мащабът на кризата, причинена от разпространението на коронавируса в нашия сектор, изисква Airbus да се адаптира. Тази адаптация всъщност означава значително намаляване на размера на нашето предприятие,“ подчертава Фори в своето обръщение към служителите.

Според предварителните оценки, ограниченията за разпространението на коронавирус в света ще доведат до 40% намаление на производството на Airbus през 2020-2021 г.

Планът за развитие на компанията може да бъде представен в края на юни – началото на юли.

„Кризата в авиационния сектор ще бъде продължителна и толкова широко разпространена, че ще бъдат необходими сериозни мерки в Airbus“, отбелязва Фори.

На 9 юни министърът на икономиката и финансите Бруно льо Мер обяви, че френското правителство е решило да отпусне 15 милиарда евро за подпомагане на авиационната индустрия на страната.

Според него в момента въздушният транспорт по същество се свежда до експортни полети. При такива условия поръчките за нови самолети бяха намалени с 80-90%.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"