fbpx

„Балкански поток“ навлиза във финална фаза, твърди Борисов

Проектът навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето – над 474 км.

На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника.

С реализацията на ‘Балкански поток“ България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че заедно със заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Саудитска Арабия – Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад са облетели с хеликоптер трасето на „Балкански поток“.

„Това е много впечатляващ проект. Изразявам благодарност от името на принца на Саудитска Арабия към премиера на България“, заяви заместник-министърът по корпоративно управление в Министерство на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун. Той допълни, че страната му ще продължи да подкрепя компанията, реализираща проекта, така че той да бъде завършен в срок и качествено.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"