fbpx

Икономическата криза идва, ще става по-лошо, заяви Борисов

Икономическата криза идва, нито един индикатор не показва, че нещо ще се подобри, ще става по лошо. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на кабинета.

Той отрече ГЕРБ да е организирал контрапротеста миналия петък. Привърженци на правителството се събрали, за да го поздравят с приемането на страната в чакалнята на еврозоната.

„Винаги съм бил на страната на протестиращите, мъчно ми е много за разединението на нацията, което е толкова силно, че не знам как ще преоодлеем следващите месеци. България е може би единствената държава в света, която смята, че няма коронавирус“, каза още Борисов.

Той допълни, че в цял свят започват да се връщат мерките, носенето на маските, а само в България нищо не се спазва.

„С огромни усилия приходните агенции поддържат това, което имаме. Влизайки в тази криза, държавата трябва да бъде много консолидирана. Имам идеи в тази посока, но ме спира съветът на лидерите в петък и събота. Това ще бъде най-важния съвет, ще бъдем на живо, за да договорим бюджета. Успяхме да се преборим да се планират повече пари за България и сега трябва да го отстоим“, заяви още премиерът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"