fbpx

Конгресът готов да обвини Тръмп с цел импийчмънт

На президента Доналд Тръмп ще бъдат предявени обвинения с цел импийчмънт. Това обяви в специално изявление председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси.

Тя се обърна към председателя на Комитета на Конгреса по съдебните въпроси да започне процедура за съставяне на необходимите документи.

Президентът не ни оставя избор с действията си, тъй като той отново се опитва да опорочи изборите за свои собствени политически нужди. Той превиши пълномощията си, застрашавайки националната ни сигурност и честния характер на изборите, заявява Пелоси.

Ако демократите позволят на президента да бъде над закона, то това ще нанесе поражения на държавното устройство на САЩ, изтъква още Нанси Пелоси. На карта е демокрацията ни, убедена е тя.

По думите й, действията на президента са нарушаване на общественото доверие и Конституцията.

В Долната камара на Конгреса е нужно обикновено мнозинство, за да се гласува решението за импийчмънт. След това обаче – в Сената, трябват две трети от гласовете, а там републиканците имат мнозинство.

Самият Тръмп отговори бързо на изявлението на Пелоси. В Туитър той призова демократите да правят бързо импийчмънта, за да има след това справедлив процес в Сената и страната отново да се върне към бизнеса.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"